YouChooz – beroepskeuzeondersteuning

YouChooz is een voorlichtingssite voor jongeren over opleidingen en beroepen in zorg, welzijn en sport. De site biedt uitgebreide, actuele informatie met honderden adressen en informatie over de diverse werkvelden. Er zijn meer dan 400 beroeps- en opleidingsbeschrijvingen te vinden, met relevante informatie zoals salarisgegevens, benodigde persoonlijke eigenschappen en arbeidsmarktinformatie.

YouChooz een gezamenlijk initiatief van de arbeidsmarktfondsen A+O VVT, StAZ, StAG, SoFoKleS, FCB en OOfGGZ en is al sinds 2009 in de lucht.  Zo’n 250 organisaties werken mee om de informatie actueel te houden en te laten aansluiten bij de praktijk.

Hoe?

Op YouChooz kun je zoeken op opleiding of beroep. Via een kleine test krijgen deelnemers een selectie te zien. Bij elk beroep en elke opleiding staan uitgebreide gegevens en filmpjes. Je kunt ook rechtstreeks mailen met voorlichters uit de praktijk. Honderden studenten, docenten en professionals zijn op die manier ambassadeur voor hun vak of opleiding.

Waarom?

De site wil mensen helpen weloverwogen te kiezen voor een opleiding en beroep. Er is in de zorg, welzijn en sport altijd behoefte aan instromers, en het liefst mensen die blijvend in die sectoren aan het werk gaan. De site voorziet in een behoefte: elk jaar bezoeken ongeveer een miljoen mensen YouChooz.

Meer weten

De website YouChooz

Facebookpagina YouChooz

Delen via: