#Bijzonderwerk werft personeel voor gehandicaptenzorg

Onder de hashtag #bijzonderwerk informeert ZorgpleinNoord belangstellenden over de mogelijkheden van werken in de gehandicaptenzorg in Noord-Nederland. De campagne is gericht op werkenden in de zorg, pas afgestudeerden en mensen die willen switchen (zij-instromers).

Er is een website ontwikkeld (www.bijzonderwerk.nl ) en een bijhorende Facebookpagina. Zorgpleinnoord werkt in dit project samen met Stichting de Trans, De Zijlen, Nieuw Woelwijck, NOVO, Promens Care en Vanboeijen.

Hoe?

De website bij de campagne bestaat uit geschreven interviews die vertellen waarom ze hun werk bijzonder vinden. Verder is er een link naar de vacatures op de site van ZorgpleinNoord en stellen de partners zich voor.

De werkgevers bieden pas afgestudeerden de kans om ervaring op te doen op verschillende plekken binnen deze sector; ze hoeven zich dus niet direct vast te leggen op een bepaalde baan of locatie. Dat betekent flexibiliteit, maar wel met een vast aantal uren. Voor zij-instromers zijn er leer-werktrajecten, waardoor deelnemers direct een inkomen hebben.

Waarom?

Er is te weinig personeel voor gehandicaptenzorg in Noord-Nederland. In 2016 was het aantal vacatures op de vacaturesite van ZorgpleinNoord bijna 40 procent hoger ten opzichte van het jaar daarvoor. Werkgeversorganisatie ZorgpleinNoord hoopt met onder andere deze imagocampagne medewerkers te vinden voor complexe zorgtaken.

Meer weten

Website #Bijzonderwerk

Facebook: #Bijzonderwerk

Over dit initiatief: #Bijzonderwerk

 

Delen via: