Week van Zorg en Welzijn versterkt imago sector

Elk jaar wordt in maart de Week van Zorg en Welzijn georganiseerd. Elk jaar doen meer zorg- en welzijnsorganisaties tijdens deze week hun deuren open om aan Nederland te laten zien hoe het eraan toegaat op de werkvloer. In 2018 waren dat er 1400.

De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties in Zorg & Welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus.

Hoe?

Overal in Nederland organiseren zorg- en welzijnsinstellingen open dagen. Dit varieert van verpleeghuis tot ziekenhuis, van zorgboerderij tot GGZ en van nieuwe zorg in de wijk tot kleinschalig wonen in de ouderenzorg. Elk jaar zijn er speciale evenementen, zoals in 2018 een werkbezoek van de Koning aan een kleinschalige woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking en een ‘inspirationele’ bustour, waarbij professionals uit de volle breedte van de sector middelbare scholen bezochten om gastlessen te geven.    

Waarom?

RegioPlus organiseert de jaarlijkse Week van Zorg en Welzijn om het grote publiek kennis te laten maken met de sector, zorgmedewerkers en vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en toewijding en tegelijkertijd potentiële werknemers te interesseren voor een toekomst in deze sector.

Meer weten

Website Week van Zorg en Welzijn

Facebookpagina Week van Zorg en Welzijn

Delen via: