Sterk in je werk, zorg voor jezelf – loopbaanadvies

Sterk in je werk, zorg voor jezelf is gratis loopbaanadvies voor wie werkt in Zorg & Welzijn, of overweegt de overstap te maken. Samen met een ervaren, onafhankelijke loopbaanadviseur staan deelnemers stil bij hun (werk)situatie en onderzoeken hoe ze sterker in hun werk kunnen staan.

Sterk in je werk, zorg voor jezelf is een impulstraject van de regionale werkgeversorganisaties die lid zijn van het samenwerkingsverband RegioPlus, de werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn en FNV Zorg & Welzijn. De ambitie is om minimaal 5000 mensen te helpen in hun loopbaan.

Hoe?

Via de website schrijven de deelnemers zich in voor een gratis gesprek. In dat gesprek bekijken adviseur en deelnemer wat er verder nodig is. Bijvoorbeeld: hulp bij het schrijven van een sollicitatiebrief, een beroepentest, cursus of opleiding. Er is een Facebookgroep voor onderlinge steun. De aanpak is maatwerk, de opzet is regionaal.

Waarom?

Het project voorkomt dat mensen onnodig uitvallen of stuklopen in hun werk, of helpt ze juist een keuze te maken voor de zorg als ze in een andere sector werken. Het uitgangspunt is dat medewerkers door loopbaanoriëntatie weerbaarder en wendbaarder op de arbeidsmarkt worden, waardoor ze meer kans hebben hun baan te behouden of nieuw werk te vinden. Sterk in je werk, zorg voor jezelf werkt ook preventief, omdat het mensen voorbereidt op veranderingen in de zorg.

 

 

Meer weten

Website Sterk in je werk

Facebookgroep Sterk in je werk, zorg voor jezelf

 

Delen via: