SkillslabsFriesland.nl maakt ‘shoppen’ mogelijk naar skillabs bij andere organisaties

SkillslabsFriesland.nl is een website waarop alle skillslabs (praktijklokalen) van zorgorganisaties in de provincie Friesland verzameld zijn. Deze skillslabs zijn ook beschikbaar voor andere dan de eigen zorgorganisatie. Ook is een mobiel skillslab beschikbaar gesteld door ZorgpleinNoord.

SkillslabsFriesland.nl is een initiatief van ZorgpleinNoord, waarin Zorggroep Alliade en Venturaplus zijn samengegaan.

Hoe?

De website maakt het eenvoudig om gebruik te maken van voorzieningen bij andere zorgaanbieders. Opleiders kunnen filteren op soort scholing, aantal cursisten en locatie. Bij de resultaten krijgen bezoekers contactgegevens in beeld, wat eventuele kosten zijn en of er docenten beschikbaar zijn.

Waarom?

Cliënten krijgen steeds meer zorg bij hen thuis en hun zorgvraag wordt steeds complexer. Dat vraagt van zorgverleners meer en andere kennis en vaardigheden. Bovendien wordt van zorgverleners verwacht dat ze ook oog hebben voor welzijn en op de hoogte zijn van de mogelijkheden die de techniek biedt. De website maakt het mogelijk efficiënt gebruik te maken van de faciliteiten en locaties bij zorgorganisaties in de provincie Friesland. Daarnaast is het een kans om ambities en kennis uit te wisselen.

Delen via: