Ouderenzorg zit in je

Vijftien zorgorganisaties in Noord-Nederland hebben een imago- en wervingscampagne opgezet om personeel te werven voor de ouderenzorg. Op de campagnewebsite vertellen medewerkers uit de ouderenzorg over hoe ze dit werk ervaren. Met hun foto en verhaal zetten ze mensen aan het denken over het belang van goede zorg voor ouderen.

De campagne richt zich op schoolverlaters, zij-instromers en werkenden in de zorg. Ouderenzorg zit in je is een initiatief van ZorgpleinNoord, het grootste samenwerkingsverband van zorg- en welzijnswerkgevers in Noord-Nederland. De campagne blijft enige jaren lopen.

Hoe?

Op de campagnewebsite zijn interviews met medewerkers te lezen. Verder bevat de site tientallen vacatures, een overzicht van organisaties waar mensen een dag kunnen meelopen en er is een lijst met mogelijke werk-leertrajecten. Verder is er een Facebookpagina.

Waarom?

Er is veel behoefte aan verzorgenden en verpleegkundigen in de zorgsector. Het doel van Ouderenzorg zit in je is een realistisch en positief beeld geven van werken in de ouderenzorg. Het is de ambitie dat daarmee het aantal sollicitaties en dus het aantal nieuwe werknemers toeneemt.

Meer weten

Website Ouderenzorg zit in je

Facebookpagina Ouderenzorg zit in je

 

Delen via: