In het Leer Innovatie Netwerk leren hbo-studenten en verzorgenden van elkaar

Binnen het Leer Innovatie Netwerk (LIN) lopen hbo-studenten Verpleegkunde twee maanden stage in woningen voor mensen met dementie. De studenten leren door in de praktijk te werken, maar dragen ook zelf kennis over aan verzorgenden via hun onderzoeksprojecten, klinische lessen en vragen.

Het LIN is een initiatief vanuit het lectoraat multimorbiditeit ouderenzorg van Hogeschool InHolland in samenwerking met de Zonnehuisgroep Amstelland. De onderzoeken lopen in Zonnehuis Westwijk.

Hoe?

De stagiairs en verzorgenden voeren samen concrete verbeterprojecten uit waarbij de levensverhalen van de cliënten centraal staan. Via observaties onderzoeken ze wat mensen die dat zelf niet meer zelf kunnen vertellen, prettig of juist niet prettig vinden. Zo kan de zorg klantgerichter ingericht worden.

Aan de LIN is een lecturer-practitioner verbonden, een docent van Hogeschool InHolland,.

Waarom?

Het LIN is gericht op deskundigheidsbevordering over dementiezorg en deze zorg klantgerichter te maken. Daarnaast komen er door de stages meer mensen die zorg kunnen verlenen, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor activiteiten en er meer individuele aandacht is voor de cliënten. Zo gaat de kwaliteit van de zorg omhoog en verbetert tegelijkertijd het leerklimaat binnen de zorgorganisatie.

Meer weten

Pagina over het Leer Innovatie Netwerk
Faceboekpagina Zonnehuis Westwijk
Hogeschool InHolland

Delen via: