Beleef de Zorg! stimuleert interesse voor sector met inleefsessies

Beleef de Zorg! is een project voor werkgevers en werkzoekenden in de regio Zwolle. In dit project ervaren de deelnemers tijdens een ‘inleefsessie’ wat het betekent om zorgprofessional te zijn en of een zorgberoep bij hen past. De inleefsessies zijn een initiatief van het Zorgtrainingscentrum, WGV Zorg en Welzijn, CNV en Werkbedrijf Regio Zwolle. Samen willen ze mensen enthousiasmeren voor een beroep in de zorg. Het project maakt deel uit van de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten (RAAT). Het duurt tot najaar 2018 en er is plaats voor ruim 300 deelnemers.

Hoe?

Na een intakegesprek ervaren deelnemers een inleefsessie (rollenspel) in het Zorgtrainingscentrum in Zwolle hoe het is om zelf zorg te ontvangen en hoe het voelt om zorgafhankelijk te zijn. Deelnemers zijn gedurende een dag zorgvrager en kiezen zelf welke ‘aandoening’ of zorgbehoefte ze die dag hebben. Dit gebeurt in het zorg-ethisch lab. De zorg daar wordt geleverd door studenten van de opleiding Verzorgende en Verpleegkundige. Naast de inleefsessies zijn er snuffelstages bij de betrokken zorgwerkgevers.

Waarom?

In het project Beleef de Zorg! maken deelnemers op een nieuwe manier kennis met Zorg & Welzijn. In de inleefsessie ontdekken deelnemers wat het betekent om zorgprofessional te zijn en of een zorgberoep bij ze past. De bedoeling is werkzoekenden te laten instromen in de sector en de arbeidsmobiliteit te verbeteren bij wie er al werkt. Met de inleefsessies bereikt Beleef de zorg! zowel mensen die nog niet de juiste diploma’s hebben als mensen die al in de zorg werken en die een overstap willen maken naar een andere baan. De inleefsessies zijn bovendien een extra selectie-instrument en verbeteren het opleidingsrendement.

Meer weten

Aanmeldpagina kandidaten Beleef de zorg

Flyer Beleef de zorg

Delen via: