Aan JOU hebben we wat – aanboren potentieel zorgpersoneel

Aan JOU hebben we wat laat middelbare scholieren (van vmbo tot vwo) via een lespakket kennismaken met beroepen in de sector Zorg & Welzijn. Het pakket spreekt jongeren aan op hun nieuwsgierigheid, humor, creativiteit en lef. De campagne is september 2017 van start gegaan en is een initiatief van RegioPlus, samen met 14 regionale werkgeversorganisaties.

Waarom?

Het doel van Aan JOU hebben we wat is om er samen met het onderwijs voor te zorgen dat steeds meer jonge mensen zien hoe mooi en veelzijdig het werk in Zorg & Welzijn is. Het lespakket geeft een goed beeld van deze sector en laat scholieren kennis maken met de dynamiek en de mogelijkheden ervan. Het doel is vooral om te laten zien hoe jongeren de toekomst van de zorg kunnen veranderen.

Hoe?

Er is gratis lesmateriaal voor docenten en mentoren, dat via de website te bestellen is. Het lespakket is er op twee niveaus: vmbo (einde 2e jaar) en havo/vwo (einde 3e jaar). De scholieren gaan op een speelse, interactieve manier aan de slag en ervaren hoe breed de sector is en welke beroepen en opleidingen er zijn. Een Facebookgroep ondersteunt het materiaal.

 

Delen via: