Aan het werk voor ouderen

Jouw kracht in de zorg

29 & 30 november / Utrecht, NL

Foto’s van de hackathon staan op onze Facebookpagina

Idee ‘Hack de Procedure Dag’ van team #Wetoo wint Hackathon ‘Jouw kracht in de zorg’

‘Hack de Procedure Dag’ is het winnende idee van het team van zorgmedewerkers en werkgevers ‘#Wetoo’ van de hackathon ‘Jouw kracht in de zorg. Hack je eigen toekomst’. Volgens dit idee kunnen medewerkers en managers een dag afwijken van drie bestaande procedures die het centraal stellen van de cliënt belemmeren.

Het team wint daarmee begeleiding om bij een zorgorganisatie het idee verder uit te werken en in de praktijk te brengen. Volgens jurylid Tommie Niessen, verpleegkundige en schrijver, is de jury onder de indruk van de innovatieve ideeën die ontstaan door de krachten te bundelen. ‘Wat het winnende idee tot winnaar maakt, is dat deze oplossing ons het meeste raakt. Het lijkt eenvoudig omdat iedereen dit al in zich heeft, maar het gebeurt nu nog te weinig. ‘Hack de Procedure Dag’ is een sterk concept, omdat iedere betrokkene bij de zorg eraan kan bijdragen.’

Lees meer

De winnaar:
Team #Wetoo

Medewerkers verzorgen dagelijks diverse cliënten en voeren daarnaast allerlei andere taken uit. Er is echter een gebrek aan tijd om de cliënt persoonlijke aandacht te bieden. Hierbij botsen de belangen in de organisatie. Medewerkers willen niet alleen verzorgen, maar ook een stuk emotie en persoonlijk contact bieden.

Oplossing

Organiseer eens in de zoveel tijd een #Hack de procedure dag. Tijdens deze dag komen zorgmedewerkers bijeen op de werkvloer om de procedures stop te zetten. Zo worden de frustraties op alle lagen in de organisatie besproken en kan er samen aan veranderingen worden gewerkt. Iedereen draagt daarbij zijn steentje bij, zowel management als de handjes aan het bed. Uiteindelijk wordt autonomie een gezamenlijk belang.

 

De overige finalisten

Team Wil winnen wortel

Op dit moment zijn de talenten binnen de teams niet inzichtelijk. Wie kan mij helpen met rapporteren? Wie kan goed katheters plaatsen en vindt het leuk om dit te doen? Het is goed om te weten wie welke talenten binnen een team heeft, zodat iedereen op de juiste manier ingezet kan worden.

Oplossing

De Talentenapp is een app waarin alle talenten staan van de medewerkers van een team. Zo wordt inzichtelijk welke talenten ingezet kunnen worden, maar ook welke talenten nog ontbreken. Ook bij het roosteren kan rekening worden gehouden met dat er op een bepaalde dag verschillende talenten op de werkvloer aanwezig zijn. Het kan ook gaan over sociale eigenschappen, zoals geduld.

 

 

Team Rijn

Een cliënt met dementie was niet meer in staat om thuis te blijven wonen. Door middel van een hulpverlener heeft de cliënt een heel netwerk weten te creëren, waardoor ze een jaar langer thuis kon blijven wonen. Door deze ervaring wilde de hulpverlener langer in het vak blijven werken.

Er is echter een gebrek een autonomie. Hulpverleners worden belemmerd door een elektronisch dossier. Alles moet geautomatiseerd worden. De werkdruk ligt erg hoog en het systeem geeft het gevoel dat alles snel moet, aangezien er naast de zorgverlening ook een dossier moet worden ingevoerd. Dit systeem wordt gezien als een monster. Hoe kan dit monster worden omgeturnd tot een vriend?

Oplossing

Maak de zorg visueler door praktijkverhalen van hulpverleners te publiceren. Zij weten bijvoorbeeld welke hulpmiddelen een cliënt nodig heeft om zelfredzaam te worden. Hulpverleners zijn zoveel meer dan alleen verzorger. Op deze manier krijgen ze meer betrokkenheid.

Team En door

Hoe komt het werkplezier terug in de zorg? Op dit moment moeten zorgprofessionals veel regels opvolgen en lijstjes invullen. Hoe komen we van die taken af, waardoor we terug kunnen naar de cliënt?

Oplossing

De oplossing is een app waarop u aan het eind van de dag drie vragen aan uzelf stelt.

  • Heb ik vandaag de cliënt centraal gezet?
  • Heb ik vandaag fijn gewerkt?
  • Heb ik vandaag de vrijheid gekregen om het werk goed te kunnen uitvoeren?

De vragen kunt u beantwoorden met drie smileys. Het duurt ongeveer 30 seconden om ze te beantwoorden. Het doel hiervan is zelfreflectie en de uitkomsten kunnen in het team worden gedeeld.

De overige deelnemende teams

Team De HUGO-dag

Zorgverleners ervaren het werk als een achtbaan. Angstig en eng. Er zijn momenteel geen mogelijkheden tot autonomie. Ze hebben niet het gevoel dat er naar hen geluisterd wordt en dat ze gezien worden.

Oplossing

Organiseer een hackathon voor alle medewerkers. Alle zorgverleners mogen een dag vrij om rond te kijken bij een andere zorgorganisatie en om na te gaan wat ze verder willen doen voor een cliënt. Op deze zogenaamde HUGO-dag mogen medewerkers zelf invulling geven aan hun werkzaamheden. De overige 364 dagen worden inzichten vanuit de HUGO-dag bespreekbaar gemaakt.

Team NursePower

Op dit moment worden niet alle kwaliteiten benut. Er heerst een gevoel van ‘Ik kan zoveel meer, maar ik word niet erkend’. En dat terwijl uiteindelijk gelukkige zorgprofessionals leiden tot tevreden cliënten.

Oplossing

Het online platform Nursepower bestaat uit een online campagne, spel, scholing en inspiratiebus. Op het online platform kunt u zelf kiezen wat bij u past.

Team Toos Talent Team

Zorgprofessionals moeten trotser worden op hun werk en meer werkplezier ervaren. Op dit moment ervaren ze nog te weinig autonomie. Zorgprofessionals wijzen naar boven en nemen geen eigenaarschap. Er ontbreekt kennis over eigenaarschap.

Oplossing

Creëer een spel dat inzicht geeft in eigenaarschap. In dit spel gaan werknemers van verschillende niveaus met elkaar in gesprek, krijgen ze inzicht in eigenaarschap en hoe dit

Team Move Me

Er is een duidelijke behoefte aan zorgverlening. Scholing wordt gezien als een verplichting, iets dat moet en niet leuk is.

Oplossing

My Move is een efficiënt leerprogramma waarin u zelf kunt bepalen wat u wilt leren. Er zijn drie vragen die u zichzelf kunt stellen: Waar sta ik? Wat wil ik? Wat kan ik leren? Zo staat u in uw kracht en kunt u de best mogelijke versie van uzelf zijn.

Team Team kracht – Ont-Moeten

Jaarlijks verlaten veel medewerkers de zorg. Dit komt onder meer doordat slechts een klein deel van de zorgprofessionals betrokken wordt bij de processen. Hoe zorgen we voor meer werkplezier voor de professional en daardoor leefplezier voor de ouderen?

Oplossing

Alle lagen binnen een zorgorganisatie moeten met elkaar in gesprek gaan. Ze moeten van ont-moeten naar ontmoeten! Er moet alleen nog een podium komen waarop dat gesprek kan plaatsvinden. Dit kan door middel van een bus die door Nederland rijdt en mensen samenbrengt. Zo ontstaat er betekenisvolle zorg on the road.

Team Damm

Op dit moment missen wij transparante van bovenaf. Alles wordt van bovenaf opgelegd en het eigenaarschap, dat zorgprofessionals zo belangrijk vinden, ontbreekt. Hierdoor worden talenten niet gezien, ontstaan eilanden binnen teams en weet niemand precies wie wat doet. Ook worden krachten niet gebundeld, waardoor een onveilige situatie ontstaat.

Oplossing

In een app kunt u uw krachten zetten en ideeën uitwisselen. De directie geeft hierin aan waar ze mee bezig is (transparantie) en u kunt hier vragen over stellen. Zo ben je samen sterk en komt elk team in zijn kracht.

Partners

            Deze hackathon is een initiatief van de Arbeidsmarktagenda 2023 ‘Aan het werk voor ouderen, onderdeel van CAOP’ en wordt samen met ActiZ, CNV Zorg & Welzijn, FBZ, FNV Zorg & Welzijn, MBO Raad, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NVZ, NU’91, RegioPlus, V&VN en Zorgthuisnl georganiseerd.

Jouw kracht in de zorg

Waarom is deze hackathon georganiseerd?

Uit onderzoek blijkt dat mensen die een hoge mate van autonomie ervaren, meer bevlogen en betrokken zijn en minder snel geneigd zijn de zorgsector te verlaten. Wij willen dat er meer autonomie in het werk gecreëerd kan worden. Daardoor durf je meer je eigen keuzes te maken en beslissingen durft te nemen.? Als werkgever is het belangrijk om medewerkers ruimte te bieden. Als werknemer moet je kansen benutten.

De hackathon is een initiatief van “Aan het werk voor ouderen”. Aan het werk voor ouderen is een  arbeidsmarktagenda waarmee werknemers, werkgevers, opleiders en overheid zich onder meer sterk maken voor behoud en instroom van zorgpersoneel.

Contactinformatie

info@aanhetwerkvoorouderen.nl

Terug naar de homepagina van Aan het werk voor ouderen